Enzimi

Proizvodinja enzima odvija se kroz fermentaciju kvasaca, bakterijskih ili gljivičnih sojeva, proizvedenih u pogonima Kerry. Paleta  specijalnih enzima može se koristiti u pekarskim proizvodima, pićima, poslasticama, mlečnim proizvodima, mesu kao i za ostale prehrambene proizvode .

U pekarskoj industriji ovi enzimi pokazuju posebne efekte u proizvodnji hleba i peciva, vafla, kolača, dizanog testa, keksa i krekera.

Enzimi u ponudi razvrstani po nameni:

Biobake® enzimi (hleb, peciva, lisnata testa testa za pice,fina peciva)

Bioinvert ™ enzimi za poslastičarstvo

Biolactase ™ laktaze enzima za mlečne primene, čak i pri niskim temperaturama

Amylo ™ u postupcima ekstrakcije žitarica povećava slatkoću i fermentaciju slada postupku proizvodnje piva

Hitempase ™ u proizvodnji piva i pica na bazi žitarica , odlikuje se stabilnošću pri ekstremno visokim temperaturama (~ 105 ° C

Bioglucanase ™ u preradi žitarica, uključujući trave i proizvodnji zelenog piva.

Promalt ™ u postupcima proizvodnje piva i pica na bazi žitarica

BioProtease ™ u prehrambenim proizvodima za sve faze života, a osobito kod odojčadi i male dece zbog niskog sadržaja alergena