Emulgatori i teksture

Kerry emulgatori i teksture se koriste u različitim aplikacijama, jer osim što poboljšavaju  teksturu, poboljšavaju i osjećaj u ustima, kao i svežinu i vek trajanja proizvoda.

U našoj ponudi su emulagatori i teksture za različite vrste proizvoda:

  • sladoled, sorbets, sherbets, smrznuti jogurt,svež  jogurt, mliječne proizvode, nemlečne deserte
  • pića, mlečni napitci, pića na bazi jogurta
  • prelivi, majonezi, umaci, maslac od kikirikija
  •  čokolada, žvakaća guma, gumirana bombona, toffees, marshmallows, žele
  • hleb, kolači, krekeri, ispuna, krofne,  mešavine za kolače
  • rezanci, testenina, čips
  • margarini, mliječni i ne-mlečnih prelivi, nadevi i kremovi
  • meso, šunke, paštete
  • hranu za kućne ljubimce

 

Emulgatori

Emulgatori iz Kerry ponude  su dizajnirani kako bi poboljšali kvalitet obrade i povećali apetit, pojačavanjem  ukusa proizvoda ,pre svega  hleba, krofni i kolača sve do margarina, pudinga i mućenih preliva.

Myverol ™, karagenan, guma akacija samo su neki od vrsta emulagatora u našoj ponudi .

Prednosti:

  • kompleksi skroba u pekarskim proizvodima, testeninama i žitaricama
  • emulgacija i stabilnost u margarinu, namazima niske ili vrlo niske masnoće
  • emulgacija nemlečnih kremova
  • “vazdušastost”  mućenih preliva, nemlečnih krema i kolača
  •  podmazivanje ekstrudiranih namirnica
  • sprečavanje penjenja pudinga i džemova

 

Sadržaj tekstura

U sastav Kerry tekstura ulaze  pažljivo razvijene mešavine emulgatora, hidrokoloida i posebno odabranih funkcionalnih sastojaka  koncipiranih  za različitie funkcionalnosti pri  aplikaciji.