Dodaci za funkcionalna pića

Ciljevi funkcionalnih pića su borba protiv gojaznosti, dehidratacije, visokog holesterola, visokog krvnog pritiska, arterioskleroze, osteoporoze.

Pored mikro i makro nutritienata, takozvani botanički sastojci se takođe koriste u proizvodnji:

• Antiox pića
• O²-obogaćena pića
• Vitaminizirane vode
• Pića za mršavljenje
• Isotonic Sport pića

Pića za mršavljenje i vitaminizirani napici 

Za ove proizvode važi činjenica da predstavljaju rastuće tržište. Vitaminizirana pića kao i specijalna pića za kontrolu telesne težine postala su top proizvodi za segment potrošača koji su okrenuti zdravom načinu života i ishrane. U kombinaciji sa novim i atraktivnim rešenjima pakovanja i tehnologijom  punjenja, ovom segmentu potrošača se mogu ponuditi kvalitetna rešenja, koja će ispuniti njihov prefinjeni ukus.

Kada su ovi proizvodi u pitanju veoma je važno da se potrošačima predoči  pravilan način konzumacije ovih napitaka, kako ne bi to došlo do kontraefekta.

Borba sa gubitkom telesne tečnosti

funkcionalnaSportski napici i pića su No.1 u segmentu funkcionalnih pića. Svako ko je u trenažnom procesu tokom treninga se suočava sa gubitkom telesne tečnosti, minerala poput natrijuma, kalcijuma i magnezijuma. Kako bi se nadoknadio taj disbalans i nedostatak potrebnih minerala neophodno je da se uzimaju određeni nutrijenti. Isotonic napici su najbrži i najlakši način da se organizam oporavi i nadoknadi gubitak tih važnih nutrijenata.