Aroma vanile

AKRAS se već više od 50 godina bavi proizvodnjom arome vanile.

Ekstrat vanile, sa svojom prepoznatljivom aromom, igra veoma važnu ulogu u prehrambenoj, pekarskoj i industriji mlečnih proizvoda. Vanila je najznačajnija aroma u svetu.

Poreklo je od presudnog značaja

Vanilla-06

Većina vanilinih mahuna koje Akras obrađuje potiču sa ostrva Madagaskar i Reunion. Druge dolaze sa plantaža  Meksika, Afrike i Indonezije. Kvalitet i organoleptička svojstva vanile najviše zavise od klimatskih uslova kao i od procesa uzgajianja.

Bez kompromisa kada je kvalitet u pitanju

Posebne metode analiza u određivanju čistoće proizvoda kao i metode ekstrakcije koriste se u proizvodnji aroma vanile. To garantuje najbolje  rezultate, kao i proizvod vrhunskog kvaliteta.

Naša ponuda obuhvata:

  • prirodne arome vanile
  • arome vanile
  • druge preparate na bazi vanile
  • Burbon-vanila arome (tečni i suvi ekstrati)

Internacionalni ukus

Naše arome vanile su prilagođene zahtevima ukusa različitih zemalja, kao što su Francuska Nemačka i SAD. Naučne studije pokazuju da potrošači svetski najomiljenije arome,ipak prave razliku u doživljaju njenog ukusa. Na primer, deca  doživljavaju vanilu na potpuno drugačiji način nego odrasli. Upravo iz toga razloga, u mogućnosti smo da vam ponudimo proizvod koji odgovara različitom tržišnom segmentu, kao i različitim namenama (za proizvodnju sladoleda, kolača…)